Regulament Central Stage

Prin înscrierea la competiția Central Stage concurentul acceptă automat acest regulament cu valoare de contract între el și organizator, ca parte integrantă a acestui regulament, și faptul că organizatorul poate modifica prezentul regulament, în funcție de necesitățile obiective apărute, până cu 5 zile calendaristice înaintea startului competiției (*cu excepția situației în care modificarea derivă dintr-un act normativ/îndrumare emisă de autorități).

Toate noutățile și modifile le anunțăm pe pagina de Facebook Central Stage și pe contul de Instagram Central Stage, deci te invităm să dai FOLLOW pentru a primi cu ușurință veștile.

I. Cine suntem și care este scopul evenimentului

 1. Central Stage este eveniment sportiv și nu numai, desfășurat în aer liber, în cadru natural, destinat participanților profesioniști și amatori.
 2. Scopul Central Stage este promovarea mișcării în aer liber, promovarea Țării Făgărașului ca destinație de sporturi în aer liber și facilitarea experiențelor de voluntariat ca oportunități de dezvoltare.
 3. Organizator este Asociația Copii Universului Magic (denumită în continuare A C U M), organizație non profit, non guvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.
 4. Competițiile Central Stage nu sunt produse sau servicii oferite contracost, ci manifestări sportive organizate cu contribuțiile de participare ale concurenților, aportul sponsorilor, partenerilor, voluntarilor și echipei A C U M.
 5. Competițiile Central Stage sunt curse de ciclism desfășurate în perimetrul orașului Făgăraș, prin care dorim să promovăm sportul, activitățile recreative în aer liber și turismul de sporturi în aer liber.
 6. Cursele de Cicloross se desfășoară în cadrul calendarului manifestărilor Culturale, Artistice, Educative și Sportive ale Municipiului Făgăraș, sub egida Federației Române de Ciclism și fac parte din Cupa României la Ciclocros.

II. Locul și data evenimentului

Central Stage desfășoară duminică, 2 decembrie 2023 în Făgăraș, județul Brașov, De la intrarea în Cetatea Făgăraș urmăm drumul spre nord, pe DJ104D, aprox 4.5 km, până întâlnim voluntarii cu veste roz care îndrumă participanții spre parcare.
Indicații GPS: https://goo.gl/maps/mUjMXdpzSddPUF1g6

III. Cine poate participa

Cursele Central Stage sunt deschise pentru orice persoană, bărbat sau femeie, sportivi legitimați sau nu, care se încadrează în categoriile de vârstă de la punctul VI.

Este obligatoriu ca minorii să probeze acceptul tutorelui legal, fie prin prezența acestuia la locul evenimentului, fie prin declarație notarială (care să cuprindă atât acceptul cu privire la participarea la eveniment, precum și cu privire la starea de sănătate necesară.
În cazul în care minorii sunt sportivi legitimați, e acceptată și prezența antrenorului, care își va asuma în numele clubului sportiv răspunderea pentru fiecare dintre aceștia.
În cazul minorilor care nu respectă condițiile de mai sus, acestora nu li se va permite participarea la eveniment, iar contribuția de participare nu va fi returnată.

Persoanele interesate pot participa cu condiția să fie apte din punct de vedere medical, fizic și mental să susțină acest tip de efort. Acest lucru va fi asumat prin declarația de proprie răspundere de către cei majori la data semnării acesteia și de către un tutore legal pentru cei care sunt minori la data semnării.

Înainte de a te înscrie online te invităm să te asiguri că vei fi citit cu atenție informațiile tehnice specifice fiecărei curse, măsurile sanitare din pagina dedicată și alegi cursa care se potrivește cel mai bine pregătirii tale sportive. Pentru lămuriri îți stăm oricând la dispoziție la datele de contact de pe acest site precum și pe pagina de Facebook Central Stage.

IV. Anti-doping

Cicliștii condamnați anterior pentru dopaj nu sunt acceptați la Central Stage 2023.

V. Înscriere

Ciclistii se înscriu exclusiv pe website-ul evenimentului, www.centralstage.ro, în secțiunea de înscrieri ce va fi deschisă în 9 noiembrie 2023 și închisă la finalul zilei de 30 noiembrie 2023.
Prin înscriere înțelegem: faza 1, completarea datelor în formularul de înscriere + plata online, cu card și faza 3 (validarea de către organizator).
Cele două perioade de plată sunt : 9-24 noiembrie, cu contribuția de participare 99 de lei pentru toți participanții la Central Stage și 25-30 noiembrie, cu contribuția de participare 126 de lei. 

Înscrierile se încheie pe 30 noiembrie la orele 24:00.

Completarea datelor personale fără efectuarea imediată a plății este inutilă.
Contribuția de participare o poți achita exclusiv online, cu card bancar.
Excepție fac plățile efectuate de către cluburi, care pot achita participarea sportivilor legitimați și prin transfer bancar către Asociația Copiii Universului Magic, cu sediul în Veneția de Sus, nr. 4, județul Brașov, CUI 42475617, în contul bancar deschis la Banca Transilvania, cu cod IBAN RO18BTRLRONCRT0553010301, după ce, în prealabil, ne contactează la telefon 0739 279 464 și trimit lista sportivilor, cu toate datele necesare în formularul de înscriere din pagina www.centralstage.ro/inscriere, pe adresa de e-mail centralstage@sportverde.ro.

Înscrierile achitate de către cluburi prin transfer bancar devin valide după confirmarea plăţii contribuției de participare.

ATENȚIE!

După efectuarea plății de către club este necesar să trimiteți prin email dovada plății la adresa centralstage@sportverde.ro.

VI. Categorii

Încadrarea în grupa de vârstă va fi definită conform articolului 5.1.001 din regulamentul UCI : „Participation – The category which will be applied for entries to races for the entire season is the category to which the rider will belong on 1 January of the following calendar year.”

Categoriile sunt în concordanță cu categoriile FRC pentru Cupa României la Ciclocros:
– Copii C: 9-10 ani (an de naștere : 2014-2015)
– Copii B: 11-12 ani (an de naștere : 2012-2013)
– Copii A: 13-14 ani (an de naștere : 2010-2011)
– Cadeti 15-16 ani (an de naștere : 2008-2009)
– Juniori 17-18 ani (an de naștere : 2006-2007)
– U23: 19-22 ani (an de naștere : 2002-2005)
– Elite Masculin: 23 ani + (inclusiv 2001)
Elite Feminin: 19 ani + (inclusiv 2005)
– Master 1 (30-39 ani) (an de naștere : 1994-1985)
– Master 2 (40-49 ani) (an de naștere : 1984-1975)
– Master 3 (50 ani +) (an de naștere : 1974 -)
– Amator 19 ani+ (inclusiv 2005)
– Master/Amatori Feminin Open

MTB:
– Elite masculin + feminin (legitimație FRC)
– Amatori masculin + feminin

În cazul în care o cursă / categorie are mai puțin de 5 participanți înscriși, aceasta va fi cumulată cu categoria imediat superioară.

VII. Cursele

 • CX (Ciclocros)
  Cursă pe un circuit de aproximativ 2.57 km cu 42 m diferență pozitivă de nivel, parcurs de mai multe ori. Numărul de tururi de circuit diferă în funcție de categoria concurentului și va fi anunțat la ședința tehnică din preziua evenimentului.
 • MTB
  Cursă pe un circuit de aproximativ 2.57 km cu 42 m diferență pozitivă de nivel, parcurs de mai multe ori. Numărul de tururi de circuit va fi anunțat în săptămâna evenimentului.

Traseul pe care se vor desfășura ambele curse este unul cu elemente tehnice: nisip, săritoare, off camber, urcări și coborâri tehnice.

VIII. Echipament obligatoriu

Ciclocros:
– bicicletă specifică de ciclocros, împinsă exclusiv de puterea umană, funcțională (excepție: participanții de la categoriile Copii A, B și C pot participa cu bicicletă tip MTB, însă în Cupa Națională, la Copii A și Copii B punctează doar cei cu bicicletă de ciclocros. La Copii C punctează și cei cu MTB);
– cască de protecție;
– numere de concurs.

MTB:
– bicicletă specifică, mountain-bike , împinsă exclusiv de puterea umană, funcțională;
– cască de protecție;
– numere de concurs.

IX. Contribuția de participare (identică pentru fiecare dintre cursele Ciclocros / MTB și pentru toți participanții)

9-24 noiembrie 2023  – 99 lei
25 -30 noiembrie 2023   –  126 lei

IX. Program

1. Ridicarea pachetelor de participare
– vineri, 1 decembrie în intervalul 17:00-21:00, pentru toate cursele;
– sâmbătă 2 decembrie, după programul:
9:00-10:30 pentru toate cursele de CX
11:00 – 13:00 pentru MTB

2. Antrenamente libere
– vineri, 1 decembrie, în intervalul 10:00 – 16:00;

 

3. Starturile curselor – sâmbătă, 2 decembrie

11:15 CX Copiii A + B + C

12:00 CX cadeți + CX juniori + CX feminin elite + CX feminin U23

13:00 CX elite masculin + CX U23 masculin + CX Masters 1 + CX Masters 2 + CX Masters 3 + CX Amatori 19

14:30 MTB toate categoriile

Pentru fiecare cursă, deschidem zona de start cu 15 minute înaintea acestuia iar concurenții trebuie să fie la start cu minim 5 minute înaintea acestuia.

4. Premierea are loc în sala de la Casa Armatei, la orele 16:30.
Indicații GPS: https://goo.gl/maps/cfNXQjUCFFzqkFM19

 

X. Marcare

Traseul este în totalitate marcat cu banda. Nu există posibilitatea scurtării traseului.

XII. Premii

 • CX (Ciclocros) Elite M-F :
  Loc 1: 300 lei
  Loc 2: 200 lei
  Loc 3: 100 lei
 • MTB (open)
  Loc 1: 300 lei
  Loc 2: 200 lei
  Loc 3: 100 lei

XIII. Organizatorul asigură

 • pachetul de start pentru concurenți
 • traseul de concurs marcat corespunzător
 • punct de rehidratare și verificare
 • cronometrarea cu sistem de cip-uri
 • siguranța la start si finish, cu suport medical, conform reglementărilor autorităților pentru starea de alertă
 • efectuarea ședinței tehnice înaintea concursului

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica traseele, modificări ce vor fi anunțate pe www.centralstage.ro, facebook.com/centralstage și instagram.com/centralstagefagaras/

În cazul în care vremea nu permite desfășurarea curselor în condiții de siguranță pentru participanți (de exemplu furtuna cu fulgere si trăsnete), temperaturi extrem de scăzute, ninsoare organizatorul își rezervă dreptul de a amâna, de a anula cursele sau de a oferi traseu alternativ, cu distanță și caracteristici modificate, care evită zonele expuse fenomenelor meteo extreme.

De asemenea, în situații excepționale (modificări legislative, forță majoră), evenimentul sportiv poate fi anulat cu înștiințarea prealabilă a celor înscriși.

Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul cursei factori exteriori (alții decât participanții, echipa de organizare, voluntarii) deteriorează marcajele de ghidare.

XIV.  Responsabilitățile participanților

 • toți concurenții participă la competiție pe propria răspundere;
 • concurenții se obligă să poarte cip-ul primit la ridicarea pachetului la validarea înscrierii. În cazul pierderii cip-ului de concurs în timpul cursei concurentul nu va putea fi încadrat în clasament;
 • fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările comisarilor de traseu și organelor de poliție;
 • concurentul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicleta, alte echipamente) participă pe propria răspundere și renunța prin însăși înscrierea la competiție la orice drept de a solicita despăgubiri;
 • concurenții trebuie să cunoască regulamentul, să țină cont de informațiile anunțate de organizatori, chiar  dacă acestea nu sunt redactate în prezentul regulament;
 • concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;
 • concurenții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori, animale sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu;
 • în caz de abandon participantul se angajează să trimită un SMS la numărul de urgență menționat pe numărul de concurs, prin care anunță numărul, numele și motivul abandonului.

XV. Anularea participării

Dacă dintr-un motiv întemeiat dorești să anulezi participarea la cursă te invităm să ne anunți la centralstage@sportverde.ro.

Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă, însă este transferabilă altei persoane, doar până în data de 29 noiembrie 2023.

Condițiile pentru transferul contribuției de participare sunt să găsești persoana doritoare, să ne scrii e-mail la adresa menționată cu toate datele acelei persoane  necesare în formularul de înscriere, iar persoana să achite prin transfer bancar în contul RO18BTRLRONCRT0553010301 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociației Copiii Universului Magic, taxa de transfer de 36 de lei. Noul înscris primește mesaj de confirmare și apare în lista de înscriși după ce primim taxa de transfer.

În cazul în care nu participi și nu transferi contribuția de participare altei persoane poți delega pe cineva să-ți ridice pachetul de participare, cu o copie a buletinului tău.

XVI. Penalizări

– neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui duce la descalificare;
– nefolosirea căștii de protecție pe timpul concursului duce la descalificare;
– doping-ul duce la descalificare;
– nerespectarea mediului înconjurător (aruncarea în natură de ambalaje sau substanțe poluante) duce la descalificare și interdicția de a mai participa la Central Stage în viitor;
– modificarea numărului de concurs duce la descalificare;
– pierderea sau distrugerea cip-ului de cronometrare duce la descalificare;
– nerespectarea altor reguli ale competiţiei duce la descalificare;
– lipsa de fair play fata de alţi participanţi, oficiali, public, etc. duce la descalificare;
– lipsa numărului de concurs duce la descalificare;
– lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu duce la descalificare;

La acordarea penalizărilor sunt luate în considerare declarațiile oficialilor, probele foto și video de pe traseu și din punctele de control,  sesizări fondate ale altor concurenți.
Declarațiile martorilor oculari pot fi, de asemenea, luate în considerare. O penalizare poate fi acordata și retroactiv, dacă aceasta este descoperita ulterior, iar cel în cauza va trebui să înapoieze eventualele premii sau beneficii. Nu rambursăm contribuția de participare în cazul descalificării.

XVII. Reclamații și contestații

Orice participant poate face o reclamație/contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor.

Contestația se va depune în scris însoțită de posibile dovezi, la Race Office, la 15 minute de la afișarea rezultatelor complete, împreună cu o taxă de 50 lei. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 minute. Taxa de 50 lei va fi înapoiată petentului dacă va fi acceptată contestația.

XVIII. Alte reguli

În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră, și/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea concursului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul regulament, de câte ori este necesar și fără nici o notificare prealabilă. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a concursului Central Stage și anunțate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Prin înscrierea la concurs participanul declară că este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator.
Menționăm faptul că datele personale înscrise în formular NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri, decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare și pentru informarea utilă a concurenților.

Traseul este neamenajat și neprotejat, de aceea există un risc de rănire și/sau deces din pericole obișnuite pentru competițiile outdoor. Acestea includ și nu se rezumă doar la: pietre, copaci, infrastructură amenajată pentru concurs, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de frig, deshidratare, grindina, pietre și/sau pământ, furtuni, fulgere, animale, reptile, insecte, incendii, efort fizic.
Prin înscriere, plată și participare fiecare participant confirmă că a citit, înțeles și acceptă condițiile de participare și aceste reguli, își asumă riscurile participării la Central Stage și este responsabil pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiții meteo și de zapadă, zona în care se află și echipamentul pe care îl utilizează.

Prin înscrierea la una dintre curse Central Stage fiecare concurent acceptă să permită utilizarea imaginii sale în oricare și în toate scopurile cu privire la Central Stage, evenimentele partenere organizate de A C U M (Făgăraș Rocks!, Alergăraș în Făgăraș, Negru Vodă UltraSkyrace și nu numai), platforma SportVerde și brand-urile partenere.

 • Orele de start pot suferi mici modificări, caz în care participanții vor fi anunțați din timp.
 • Anularea evenimentului în caz de forță majoră, de modificări legislative care să împiedice desfășurarea acestuia nu aduce cu sine returnarea contribuției de participare. În asemenea caz organizatorul își rezervă dreptul de a decide măsurile necesare, în acord cu stadiul cheltuielilor, dintre nereturnare, returnare parțială, reportare pentru altă ediție.

Dacă ai citit, ai înțeles și accepți prezentul regulament te invităm să te înscrii aici.

Spor la antrenamente și ne vedem pe 1-2 decembrie!